دانستنی ها

منبع تغذیه

منبع تغذیه

منبع تغذیه، دستگاهی برای تأمین انرژی الکتریکی برای یک یا چند بارِ مصرفی است.

به عبارت دقیق‌تر، وظیفه منبع تغذیه، دریافت انرژی الکتریکی از یک منبع انرژی (برقی، مکانیکی، شیمیایی، خورشیدی) و تبدیل آن به ولتاژ، جریان و فرکانس مناسب برای تغذیۀ بار مصرفی است. یک منبع تغذیۀ تنظیم‌شده (Regulated)، می‌تواند ولتاژ یا جریان خروجی خود را تا حد معینی تقریباً ثابت نگه دارد.
این دستگاه ممکن است یک دستگاه مجزا یا همراه با بار باشد ویژگی های آن عبارت است از:
  • مقدار ولتاژ و جریانی که می‌تواند برای بار خود تأمین کند.
  • میزان پایداری ولتاژ یا جریان خروجی در شرایط بار مختلف.
  • مدتی که می‌تواند انرژی را بدون سوخت‌گیری یا شارژ تأمین کند. (اشاره به منابع تغذیه که منابع انرژی قابل حمل را استفاده می‌کنند)

انواع منابع تغذیه

منبع تغذیه خطی (Linear Power Supplies)

این نوع را به این دلیل که در آن سوییچینگ (قطع و وصل جریان) صورت نمی گیرد، خطی می‌گویند، اگرچه در ساختار آن از عناصر مداریِ غیرخطی مانند دیود استفاده شده‌است.
اساس عملکرد آن‌ها چنین است که پس از کاستن دامنه ولتاژ متناوب ورودی با یک ترانسفورمر کاهنده، آن را با پُل دیودی یک‌سو می‌کنند (یک‌سوسازی تمام‌موج. یک‌سوسازی نیم‌موج به ندرت استفاده می‌شود) و پس از حدف ریپِل (Ripple) با یک فیلتر ساده خازنی، خروجی را به بار می‌دهند. البته پیش از آن، معمولاً از تنظیم‌کننده‌های ولتاژ خطی (Linear Voltage Regulators) نیز برای تثبیت هر چه بهتر خروجی استفاده می‌شود.
این نوع منابع تغذیه دارای محدودیت‌های ذاتی هستند که از آنها نمی‌توان برای تأمین جریان‌های زیاد استفاده کرد. اما از آنها همچنان در کاربردهای حساس به نویز استفاده می‌شود.

منابع تغذیه سوییچینگ (Switched-Mode Power Supplies)

منبع تغذیه کامپیوتر

منبع تغذیه کامپیوتر یا لپ‌تاپ، یک منبع تغذیه سوییچینگ است که برق AC را از منبع اصلی برق گرفته و به چندین ولتاژ DC تبدیل می‌کند؛ این ولتاژها برای یک کامپیوتر معمولی عبارتند از: 12V , 5V , 5VSB (5 volt stand by) , 3.3 , -5V , -12V که بدین وسیله ولتاژ لازم برای بخش های کامپیوتر فراهم می‌شود. منابع سوییچینگ، به دلیل وزن کمتر، اندازه کوچکتر و جریان‌دهی بیشتر، جایگزین منابع خطی شده‌اند.

منبع تغذیه جوشکاری

جوش‌کاری قوسِ الکتریکی (Arc Welding)، از پدیدۀ قوس الکتریکی، که گرمای فراوان تولید می‌کند، برای ذوب کردن الکترود جوش‌کاری و سطح فلز استفاده می‌کند. خروجی منبع تغذیه جوش‌کاری، می‌تواند AC یا DC باشد. جوش‌کاری قوسِ الکتریکی، به‌طور معمول به جریان حدود ۱۰۰ تا ۳۵۰ آمپر نیاز دارد. منبع تغذیه جوش‌کاری قدیمی، از یک ژنراتور که به یک موتور احتراق داخلی بنزینی یا گازوییلی وصل شده‌بود و یک ترانسفورماتور کاهنده تشکیل می‌شد. بیشتر منابع تغذیه جوش‌کاری جدید به برق شهری وصل شده، دارای اینوِرتر (Inverter) بوده و از نیمه‌رساناهای قدرت (مانند IGBT) در مدار سوییچینگ خود استفاده می‌کنند، و دیگر نیازی به ژنراتور و ترانسفورماتور ندارند. برای همین اندازه و وزن آنها کاهش یافته است.

برای اطلاع از قیمت ها و خرید منبع تغذیه با ما 33998300-33994151-021 در ارتباط باشید.

در اینستاگرام فروشگاه اتوماسیون پاسارگاد همراه ما باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Avatar Mobile
منوی اصلی x
X
جدیدترین مقالات